De expo Despaux – Van der Meeren start het 80ste herdenkingsjaar.

Op vrijdag 1 maart startte het herdenkingsjaar van de razzia’s te Meensel-Kiezegem officieel met een dubbeltentoonstelling van tekeningen van Zuid-Franse tekenaar en Buchenwald-overlever Georges Despaux en Museum44 huistekenaar Linda Van der Meeren.

Deze tentoonstelling, die ingeluid werd met een feestelijke receptie en opening op deze eerste vrijdag van maart, combineert de honderdtachtig tekeningen die Despaux na de oorlog schonk aan vriend en kampgenoot Rik Vanmolkot en de werken van Linda Van der Meeren, zelf een kleindochter van een Buchenwald-overlever.

Deze tentoonstelling loopt tot en met 26 mei 2024 en vormt zo het eerste deel van een drieluik aan tentoonstellingen. De tweede tentoonstelling ‘Expo Belgen in Neuengamme’ loopt van 6 juni toto 28 juli ’24; het derde luik ‘Expo Meensel-Kiezegem ’44 – 80 jaar later’ is geprogrammeerd van 10 augustus tot 28 oktober ’24.

Zie voor meer info : https://museum44.be/activiteiten/kunstexpo-neuengamme-buchenwald/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *