Een roman over het oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem.

Toen Karolien Joossens voor het eerst over het oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem hoorde, liet het verhaal haar niet meer los. Ze sprak met getuigen en nabestaanden, verzamelde informatie, en schreef een roman gebaseerd op waargebeurde feiten. Met de roman, De Tragedie van Swerthout-Wittebeek, hoopt ze mee de herinnering aan het historische drama levend te houden.

De Tragedie van Swerthout-Wittebeek speelt zich af in de zomer van 1944. Adolf, zoon van de welvarende en collaborerende familie Creemers uit Swerthout, wordt neergeschoten door het verzet. Uit wraak weet de familie Creemers twee razzia’s te organiseren, waarbij nagenoeg de hele mannelijke bevolking van Swerthout-Wittebeek opgepakt wordt.

Slechts acht gevangenen zullen na de oorlog levend weerkeren uit de concentratiekampen. Hoe heeft dit drama kunnen plaatsvinden? Welke oorzaken hebben tot deze afschuwelijke samenloop van omstandigheden geleid? Hoe ging het dorp om met de verschrikkelijke gebeurtenissen? Aan de hand van verschillende perspectieven (o.a. dorpelingen, verzetslieden, collaborateurs, Duitsers, …) kan de lezer een antwoord construeren op deze vragen.

De Tragedie van Swerthout-Wittebeek wordt uitgegeven bij Beefcake Publishing (www.beefcakepublishing.be) via crowdfunding: hoe meer mensen op voorhand intekenen of een bijdrage sponsoren, hoe meer budget de uitgeverij kan besteden aan o.a. distributie, promotie en een hogere oplage. Wie op voorhand een boek koopt, is zeker van zijn/haar exemplaar. Een boek bestellen kan via http://www.worldofcrowdfunding.com/de-tragedie-van-swerthout-wittebeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *