2 gedachten over “Fruithandel ‘Messure’ op een bord (273)

  1. De naam ‘mesure’komt niet zo zeer alleen van de maten van de vijz op de ‘motoculteur’, maar Frans Coeckelberghs senior was een filosoof en een door hem veelgebruikte zinsnede was “ge moet alles een beetje met ‘messure’ doen, afkomstig van het Franse ‘messurer’ (meten-afmeten), met ‘mate’ eigenlijk, beetje afmeten. Een ruimer idee van wat de fruitzaak was en er zijn bijna geen foto’s van, geef ik hier in de volgende tekst uit één van mijn 24 tal blogs (zonder de zes Engelse) Foto daarbij is van een recenter jaartal, toen Gerda en Guy nog aan fruit deden als enige overblijvenden van de zaak RMC die destijds tot een drietal vrachtwagens op de baan hadden en bovendien eigen te onderhouden plantages, zwaar werk was dat in die dagen, kan er van meespreken–OC
    http://filosofischverzet.skynetblogs.be/archive/2009/01/31/familiebedrijfsaga-zonder-foto-s.html

  2. 2 de aanvullende reactie : in de vorige opsomming van de kinderen van Frans en Hermelinde Coeckelberghs is Pelagie, de oudste dochter vergeten, later getrouwd met Gabriël Claes, woonden in Kiezegem met hun zoon François

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *