Kleuterschool, Meensel , in de jaren ’50 (42)

  lees hier ook ..

De kleuters in de jaren ’50….

De kleuterschool in Meensel, ergens eind de jaren ‘50. De kleuters van Meensel en Kiezegem keken naar het ‘vogeltje’. Maar …wie van deze prille 50-tigers herkent zichzelf nog ??  Laat het ons weten ! 

Staand : ? ?, ?, ?, Anneke Derese, ? , Diane Stas , Jean Reynders, Herman Pijpen, Alfons Maes , Magda Coeckelberghs, Bernadette Craeninckx, Paula Broos, ?, Hildegarde Hendrickx, ?  

Zittend : ?, Marc Van Gramberen of Jules Beddegenoots, ? , Luc Verbist, Willy Coeckelberghs, Vital Craeninckx, ?, ?, ?, Louis Vangramberen, Hilaire Cerulis of Romain Derese

 

Hierbij de reacties die we al doorkregen, hier is dus nog wat gepuzzel nodig :  

Vital Craeninckx: “..staande , de 4de van rechts is ons Bernadette;zittende, de 6de van rechts ben ikzelf, voor zover mijn zelfkennis…..” 

Paula Broos vertelt : “..Ik ben wel geen prille 50-tiger meer maar ik meen mij hier nog op te herkennen: staand – 3de van rechts. Het laatste jaar dat ik in het kleuterklasje zat was het schooljaar 1959 – ’60…”Je hebt mij blijkbaar aan de andere kant gezet. Als ik de foto voor mij neem en naar rechts kijk (van rechts naar links) sta ik vanachter op de derde plaats. Naast mij staat Bernadette Craeninckx. Wie ik nog meen te herkennen is André Vandermotte (onderaan derde van links). Ik vraag mij af of Mimi Deraymaeker op de foto kan staan. Ze is heel wat jonger. Van mijn jaar zijn ook Rosette Pypen en Lutgarde Robeyns, hoewel ik ze niet op de foto herken. Zittend op de hoek links zou dat niet Rita Berghen kunnen zijn? 

Frans Schotsmans : “….Ik denk dat de middelste van de 3 jongens  tussen Diane Stas en Magda Coeckelbergs Herman Pypen is. Ook is het waarschijnlijk niet Louis Van Gramberen die vermeld wordt maar wel Luc Verbiest. Louis is nl. van mijn jaar (1953) en deze lichting op de foto is 1 of 2 jaar jonger…Ik ben er ook bijna zeker van dat de 2de van rechts zittend Marc Vangramberen is. En uiterst rechts zittend Hilaire Cerulis…”  

Guy Hendrickx :”..Ik meen te herkennen: op de staande rij :5é: Anneke Derese,8é: Jean Reynders,9é: Herman Pypen,10é: Alfons Maes,13é: Mimi De Raymaecker, 15é: Hildegarde Hendrickx. Op de zittende rij:1é: …. Jonckers(met twijfels !!!),2é: Jules Beddegenoodts, 4é: Luc Verbist, 8é: … Cerulis, 10é: Louis Vangramberen, 11é:  Romain Derese. Zitten daar de tweeling Pierre en Paul Bouvin niet tussen ?..”

Frans Schotsmans : “…Het is zeer twijfelachtig dat Jules Beddegenoots daar tussen zit. Die is nl. van het jaar 1950 of 1951. Ook de tweeling Bouvin zijn zeer twijfelachtig. Die zijn zelfs ouder dan Jules Beddegenoots…”

 

Eén gedachte over “Kleuterschool, Meensel , in de jaren ’50 (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *