De KSA in Meensel (41)

De KSA van Meensel…. lees hier meer …

 Foto : KSA kamp – Koersel 1953 : onbekende, proost Frans Craeninckx, Fernand Stas, Andre Janssens 

In Meensel was gedurende enkele jaren ook de KSA (Katholieke Studenten Actie) actief. Deze bestond vredig naast de BJB (Boerenjeugdbond, nu KLJ). Deze jeugdbeweging verenigde de studentenjongeren die op college zaten in de nabije steden ( Tienen, Leuven, ..). Deze KSA werkte nauw samen met die van Glabbeek. De KSA is hier maar een paar jaar actief geweest. 

 De proost was E.H. Frans Craeninckx, Andre Janssens, student op het college van Tienen, was leider.Guy Hendrickx : “…de lange Janssens ” – zo kende we hem als medefietsers naar het College in Tienen..”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *