St-Sebastiaansgilde van Meensel (19)

Even een beeld van de St-Sebastiaansgilde van Meensel, getrokken voor het cafée van Neyns.

De 3 bovenaan : Prosper Pasteyns, Juul Nijs, Yvan Ottenbourgh

Van links naar rechts herkennen we : Maria Coeckelberghs, Annie Creemers, Louisa Vanhelmont, Julienne Vuchelen, verdoken Andre Oversteyns, Petrus Ottenbourgh, Josee Raeymaekers , Leon Neyns, Christianne Raeymaekers , Louis Schotsmans, Maria Ver Berne, Hilda Cluts, Fons Lemmens

Davy Ickx, Guy Hendrickx : “.…gezien Petrus, volgens het gildeboek, koning werd in 1968, moet dat het vroegst mogelijke jaartal zijn. Dolf en Adeline hebben rond 1976-1977 in het dorp – in de achterliggende tuin van Louis Celius – gebouwd. Gelegenheid: vertrek naar een volksdansfeest met de toenmalige dansgroep van de ST Sebastiaansgilde….”

Op de foto zie je ook de Gilde vlag en de Gilde breuk.


 

In het gildeboek staat nog wat informatie over het vaandel ( Davy Ickx):

“….In 1959 werd besloten tot aankoop en de vlag werd geleverd op 26/02/1960. Ze werd bekostigd door Keizer Frans Coeckelberghs (kostprijs 6.609 frank) en werd gemaakt door Manufacture De Dijle, Lange Schipstraat 11 in Mechelen. Met de aankoop van deze vlag wilde men de gildebroeders en –zusters bedanken die meewerkten aan het succes van de dansgroep, die tussen 1955 en 1960 reeds heel wat prijzen had weggekaapt en zelfs enkele optredens tijdens Expo ’58 mochten verzorgen….”

pdf-bestand

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *