6 Het boek over WO I

Het boek over WO I en onze gemeente is gedrukt …. een schitterend werk van meer dan 600 pagina’s en vele foto’s ! “Flarden van de Groote Oorlog in het hart van het Hageland.”

Over Meensel en Kiezegem is er info over de loopgrachten in Kiezegem, het bevel tot dynamitering van de kerktoren en het afbranden van de windmolen. De pastoors van de beide parochies moesten het bisdom op de hoogte houden van de gebeurtenissen tijdens deze periode, waarvan een verslag. En van de 263 oud-strijders van Tielt-Winge, wordt het verhaal van 4 soldaten uit onze beide parochies verder uitgediept: Jozef De Bruyn, Jean Natens, Remi Morren en Frans Vande Gaer. Ook het verhaal over de zussen Andries, burgerslachtoffers van Kiezegem, wordt vermeld.

Guy Hendrickx bezorgde ook nog de integrale tekst die hij als bijdrage aan het boek schreef; lees hier verder..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *