WO I & de afgeschoten kerktoren van Kiezegem

24 maart 2013 – Op http://www.liberaalarchief.be/iconografie-oorlogsfotos-jeanpecher.html is een opmerkelijke fotoreportage van Jean Pecher te vinden. De Antwerpenaar Jean Pecher maakte de ganse WO I mee, beginnend in onze contreien, eindigend aan het IJzerfront. Jean Pecher was ook een amateur-fotograaf. Zo nam hij foto’s van alle oorlogssituaties waarin hij terecht kwam. Op de terugweg uit Halen, passeerde hij door Kiezegem en zag hoe de Belgische genie hier de kerktoren opblies. Hij maakte er een foto van !  De genie deed dit om te voorkomen dat de Duitsers deze toren zouden misbruiken als referentiepunt of observatiepost. Ook de windmolen iets verder op de Molenberg werd om die reden opgeblazen… zie ook verder in de rubriek ‘Geschiedenis’ -> ‘WO I’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *