Archeologie in M-K

Veerle Lauwers, WINAR, vertelt : “.. A. Boschmans  heeft in de zandgroeve een strijdhamer gevonden (deze ligt nu in het museum van Aarschot). Ook Robert De Cock heeft in Meensel-Kiezegem enige artifacten gevonden. Wat toch wil zeggen dat er al aanwezigheid was in jullie dorp rond 3000 v.Chr. (laat Neolithicum), maar eigenlijk hoeft ons dat niet zo te verbazen als we weten dat er een zeer grote nederzetting uit die tijd op de Hermansheuvel in Assent is gevonden en ook vele sporen uit die periode op de Delberg in Bekkevoort voorkomen…”

Ondertussen hebben we een heel geslaagd bezoek gebracht aan Robert De Cock. In het museum van Aarschot zijn de nodige foto’s genomen. De nodige verslagen volgen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *