Zotte mannenkoers in Kiezegem (40)

Zottemannenkoers in Kiezegem..

Raf Ver Berne vertelt : “…Het betreft de “Zotte mannenkoers” bij het begin van Kiezegem kermis – ieder jaar gereden van café naar café en bij sommige huizen stopten ze, en kregen zij een borrel of zoals bij ons thuis, Rozijnenkoeken! (wij hadden altijd schrik van die mannen). Fietsen waren “omgebouwd” tot kunstwerken. Ovale wielen en ronde sturen enz…”

Hier werd het „peloton‟ gefotografeerd voor café Pijpen in de Tieltstraat, toen nog een kasseiweg. Het moet begin de jaren „60 zijn.

Op de foto :

  • Links naast meisje (wie ?) met fiets : Jeanke Reynders op zijn brommer.
  • Op tractor Karel Ver Berne. Op de kar : August Roskin, Jos Ver Berne, Frans Cockx, verdoken Remy Broos, August Lemmens en zittend – Guske Lemmens en daarnaast met (nog veel haar) Alois Ver Berne.
  • Staand op de kasseien : Jos Lemmens (van Isidoor), Hubert Tonne, André Peeters, verklede dame?, verdoken man Louis Peeters, met de wielerstrui: Paul Mellaerts, witte hoed Jos Puttevils, ? , ?, Freddy Schotsmans, Fons Vancauwenbergh (houdt zijn hoed omhoog), met ooglap ?, Oscar van Schoubroek , Marcel Reynders, Gustaaf Roskin, fiets met rond stuur Andre of Gaston Debord, Louis Puttevils, Jef Coeckelbergs (Jeppe Koek(ellebogen op het stuur)),?, André Schotsmans (met voet op het fietsstuur)
  • vooraan midden met hoed en affiche de onkreukbare‟ Louis Van Cauwenbergh en Robert Peeters.

pdf-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *