De klok van de St-Pieter kerk van Kiezegem (16)

In de St-Pieter kerk van Kiezegem werd een klok gewijd. Dit was al onder het burgervaderschap van onze oud-burgemeester Marcel Morren (van 1965 tot 1976), dus vermoedelijk in de 2de helft van de jaren ’60.

Op de foto herkennen we, vlnr :

Naar alle waarschijnlijkheid is de man op de rug bekeken de voorzitter van de kerkfabriek: Richard Maho (?). Dan Fons Vancauwenbergh, Petrus De Bruyn, Felix Broos.

“…. het dossier van de nieuwe klokken behoorde nog bij oorlogsschade van openbare instellingen. De twee dossier van Meensel en Kiezegem werden door de gemeente gelijktijdig ingediend. De afhandeling gebeurde in dezelfde periode. Dus vergelijkbaar met Meensel wat betreft de datum (*). Guy Hendrickx…”
(*) cfr onze oud-burgemeester Marcel Morren (van 1965 tot 1976): P Janssens was burgemeester van 1953 tot 1965; het was nog onder zijn burgervaderschap dat de klok van Meensel werd ingewijd. Dit moet dan in 1963 / 64 geweest zijn. Die van Kiezegem moet een paar jaar later ingewijd zijn.

pdf-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *