Groepsfoto van de veloclub (18)

Bij welke gelegenheid in Meensel ? ….zie een mogelijke uitleg door G Hendrickx onderaan..

Staand , vlnr :

Andre Oversteyns, Marcel Morren, Frans Coeckelbergs, Felix Lissens, Alfonsine Natens, Freddy Duerinckx, Louis Schotsmans, Jozef Lambrechts, René Van Herck , Frans Coeckelberghs (heeft na WO II de St-Sebastiaansgilde herstart), Leon Neyns.

Gehurkt, vlnr :

Alfons Craeninckx, Marcel Jonckers (toenmalig fietsenwinkel & -maker), Fernand Cauwenberghs, Jos Natens, Hilda Janssens , Louis Natens, Roger Goethuys, Frans Boesmans

 

“…We vinden hier Marcel Jonckers, zelden op foto te zien. Naar alle waarschijnlijkheid naar aanleiding van de oprichting van de veloclub. Hij was immers fietsenmaker en mogelijk leverancier van racefietsen. Aanleiding was een of ander overwinning van Eddy Merckx. Hij was immers gevraagd om peterschap te aanvaarden van de club. Vandaar de sterke vertegenwoordiging van de families Natens/Janssens.
Uit deze groep zal later ook “de Jonkheid” als kermiscomité uitgroeien wat betreft de startperiode van Meensel-kermis in augustus. De schuur van Leon Neyns was toen het cultureel centrum van de gemeente.
Roger Goethuys is heden ten dage nog altijd “seingever” voor koerslui, ook in andere gemeenten. Dus alles wijst in die richting van de veloclub.
Guido Hendrickx…”

pdf-bestand

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *